top of page
Zoeken
Arno Prinsen

Gastromie

Op 12 april hebben we een wijn/spijs diner met de wijnen van Louis Jadot.









Top Bourgogne producent, die de hele regio vertegenwoordigen.

Restaurant The Lobby in de Fizeaustraat, Amsterdam is de locatie.

Happen, 4 gangen diner, wijnen, water en uitleg. Kosten 130 euro p.p . Gelieve aan te melden.


Vanaf Donderdag 21 Maart komt het meest gastronomische bier in ons assortiment.


Vuurzee. Bier gemaakt van Pinot Noir druiven uit Loosdrecht en Champagne gist.



Diverse jaargangen en in de zee gerijpt bier.

Tot nu toe geschonken in de top Horeca, nu

ook bij ons verkrijgbaar.

Prijzen vanaf 29,95 euro voor een 75 cl. fles.








Baskenland, dé gastronomie regio van Spanje, heeft ook een bijzondere wijn: Txakolina.


Gaintza in Getaria is een klein familie bedrijf met een zeer aparte variant op Txakolina


Aitako is een Txakolina gemaakt van

zeer oude stokken Hondarrabi Zuri

en Chardonnay. Door het gebruik van de Chardonnay is deze wijn fris, tintelend met een zacht romige, bijna filmende textuur.

75 cl. € 22,50

Magnum € 65,00









Hiruzta: De wijngaarden van Hiruzta liggen op zo’n 3 kilometer van de Golf van Biskaje. Het wijnhuis ligt in Baskenland naast het dorp Hondarribia, op slechts een kilometer van de Franse grens. Hiruzta verbouwt de druiven op de berghellingen van de Jaizkibel, de meest westelijke bergtop van de Pyreneeën. Deze helling beschermt de wijngaarden tegen wind en vocht vanuit de Golf van Biskaje.


Hiruzta Parcela # 3 2021



LIMITED EDITION

PARCELA No 3 is a vintage txakoli which reflects the character of our vineyard.

It comes from a very special plot, namely Plot No 3. The indigenous Hondarrabi Zuri grape grown on the winery’s vineyards is the star of this plot, where the uniqueness of the Cantabrian climate acquires its fullest sense. This wine takes its name from this plot which represents the essence of the HIRUZTA project. HIRU, which means 3 in Basque, and UZTA, which means harvest. HIRUren UZTA, HARVEST OF THREE. The dream of a father and his 2 sons, Asensio, Txarli and Ángel Rekalde, which today has come true. 3 also refers to the number of years it has been aging on its lees.

€ 38,95


Hiruzta Brut Nature




Methode Traditionelle uit Baskenalnd gemaakt van Hondarrabi Zuri druif. Fijne mousse, brut nature ( heerlijk droog ), licht ziltig, maar wel met een fijne romige ondertoon.

€ 28,95

98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page